Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna och hennes sexåriga son omkom efter att ha fallit överbord från Stena Spirit i juni. Nu läggs mordutredningen ner. Foto: SVT

Mordutredning efter dödsfallen på Polenfärjan nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

I juni omkom en kvinna i 35-årsåldern och hennes sexåriga son efter att ha fallit överbord från Stena Spirit mellan Polen och Karlskrona.

Nu läggs mordutredningen ned, eftersom den misstänkte är avliden.

Utredningen visar att kvinnan haft sin sexåriga son i famnen när de fallit överbord, meddelar åklagaren i dag.

– Det finns inga vittnen som sett händelsen, men vi har bland annat hållit förhör med kaptenen och gått igenom övervakningsfilm från färjan. Av övervakningsfilmen framgår att mamman haft barnet i famnen när de fallit över bord, säger vice chefsåklagare Marie Lindström som varit förundersökningsledare.

Dödsfall på Polenfärjan

Dödsorsaken fastställd

En rättsmedicinsk undersökning har kommit fram till att dödsorsaken för såväl barnet som kvinnan är drunkning. De båda hittades i havet efter en omfattande sökinsats.

Samtidigt pågår alltjämt en mordutredning i Polen, där de båda inblandade var hemmahörande.

– Det är viktigt att påpeka att ingen domstolsprövning är gjord så slutsatserna vi nu drar är baserade på de utredningsåtgärder vi vidtagit, säger Marie Lindström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittas mamman och barnet i havet efter att de fallit överbord från Polenfärjan. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfall på Polenfärjan

Mer i ämnet