Foto: Michelle Hallberg, Simon Rehnström/TT, Christian Örnberg / TT

Akuta insatser till lidande turistnäring i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Visit Blekinge, som arbetar med att marknadsföra Blekinge som turistdestination, startar projekt för att hjälpa små och medelstora företag inom besöksnäringen som drabbats hårt av pandemin. 50 företag ska få stöd i form av direkta insatser inom digitalisering och hållbar affärsutveckling.

Det handlar om företag som bland annat arbetar med hotell och logi, aktivitetsföretag eller restauranger. De har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin och nu ska de få hjälp att öka sina intäkter för att behålla sina verksamheter.

Digitala säljbara produkter

Projektet finansieras med EU-medel och av Region Blekinge och kommer att pågå fram till våren 2023. Budgeten ligger på 6,4 miljoner kronor och ska bland annat gå till att hjälpa företag att ta till sig digitala lösningar och öka den digitala kompetensen.

– Det handlar om att paketera säljbara digitala produkter och vi vill se till att de kan få samarbeta ihop med andra som kan komplettera deras erbjudanden, säger Lotta Johansson, projektledare på Visit Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet