Foto: SVT/Oskar Sandström

Fjärde misstänkt hittad för mordförsök på äldre man

Uppdaterad
Publicerad

Totalt fyra personer har anhållits misstänkta för mordförsök och grovt rån mot en 80-årig man i Ronneby kommun natten mot fredag. Det var först på söndagseftermiddagen som den fjärde och sista misstänkta blev anhållen efter att ha anmält sig själv.

En man i 80-årsåldern hittades svårt skadad i sitt hem utanför Ronneby under fredagen. Polisen åkte ut till platsen efter larm från anhöriga som upptäckt mannens skador efter att ha kommit till bostaden.

– Vi tror att brottet har skett tidigt under fredag morgon eller under natten, en stund innan vi fick in ärendet strax efter 11, säger polisens talesperson Calle Persson, till TT.

Brutalt rån mot 83-åring

Fyra anhållna

Tre personer har sedan tidigare gripits och anhållits misstänkta för mordförsök och grovt rån under fredagen. Samtidigt var en fjärde person anhållen i sin frånvaro, fram till dess att han själv dök upp och anmälde sig själv.

– Han gick in på en polisstation i ett annat län, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson i region Syd.

Samtliga fyra är misstänkta

De fyra männen som nu är gripna är alla misstänkta.

– Han är misstänkt för försök till mord, liksom sina medmisstänkta, säger Malin Pernborn, inre befäl vid Blekingepolisen.

Polisen uppger att förhör med den äldre mannen, som befinner sig på sjukhus, hållits under lördagsförmiddagen. I övrigt är de mycket förtegna om ärendet.

– Det jag kan säga är att mannens bostad fortsatt är avspärrad och att den tekniska undersökningen sannolikt fortsätter under söndagen, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Polisen vill inte säga något om vad de ser för motiv bakom misshandeln, som rubriceras som mordförsök och grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brutalt rån mot 83-åring

Mer i ämnet