27 juni startar Pridefestivalen i Blekinge. I klippet kan du höra prideordföranden Sophia Ahlin berätta om årets planer. Foto: TT

Efter flaggbeslutet – anmäler kommunen till JO

Uppdaterad
Publicerad

En privatperson anmäler nu Sölvesborgs kommun till Justitieombudsmannen (JO), efter beslutet att inte längre flagga med regnbågsflaggan. Personen menar att beslutet diskriminerar.

En privatperson har skrivit en anmälan till Justitieombudsmannen (JO) mot Sölvesborg kommun och den politiska ledningen.

Anledningen är att Sölvesborgs kommun har tagit beslutet att inte längre hissa Regnbågsflaggan på stadshuset i Sölvesborg.

Personen skriver i sin anmälan att han anser att kommunens beslutsfattande politiker och myndighetspersoner med sitt beslut kränker och diskriminerar HBTQ-personer samt övriga som känner en anknytning till just regnbågsflaggan.

”Jag anser att det beslut som Sölvesborg tagit med Sverigedemokraterna i spetsen, är ett brott mot vår grundlag som ger alla människor rätt att yttra sig. Att ta detta beslutet utan att låta alla komma till tals om det skall tas, är att diskriminera”, skriver privatpersonen i sin anmälan till JO.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.