Foto: TT

JO-anmälningar efter flaggbeslut läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Samstyret i Sölvesborg beslutade om en ny flaggpolicy, som innebär att prideflaggan inte längre ska hissas på kommunhuset, anmäldes kommunen till Justitieombudsmannen. Nu lägger JO ner anmälningarna.

Det var i mitten på september som beslutet om den nya flaggpolicyn togs. Den innebär bland annat att regnbågsflaggan inte längre ska hissas på stadshuset under pridefestivalen, något som två personer JO-anmälde kommunen för.

En av anmälarna skriver att kommunens beslutsfattande politiker och myndighetspersoner med sitt beslut kränker och diskriminerar HBTQ-personer.

Nu läggs JO-anmälningarna ner, det skriver Sydöstran. I sitt beslut skriver JO att den gamla flaggpolicyn fortfarande gäller samt att det inte finns någon tidsplan för när den nya policyn ska antas, bara att det kommer bli under mandatperioden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.