Missing people från Blekinge och Skåne söker efter Lelle Hilderbrand. Foto: Jens Christian

Hammerfalls turnéledare fortsatt försvunnen

Publicerad

På lördagen startade Missing people sitt sökande, runt sjön Immeln i nordöstra Skåne, efter försvunne Lelle Hildebrand.

– Hittills har vi inga fynd att rapportera men sökandet pågår och det är noggrannhet som gäller, så det här tar tid, berättar Christer Ågren som är operativ chef för Missing people i Blekinge.  

Bara ett 30-tal personer dök upp för att delta i skallgången vilket gör sökinsatsen svårare. 

– Vi är väldigt tacksamma för de som har kommit men jag hade hoppats på runt 100 personer. Det är stor terräng vi ska igenom så det här försvårar vårt arbete, säger Christer Ågren.  

Försvunnen sedan 1999

Lelle Hildebrand var turnéledare för bandet Hammerfall och försvann i samband med en rockkonsert i Sölvesborg 1999. Senare återfanns hans väska på sjön Immelns is och det är också där dagens skallgång äger rum.

– Polisen vill att vi letar efter skelettdelar eller bitar från klädesplagg som fortfarande kan vara intakta. Det kan röra sig om en livrem eller skosulor av gummi som fortfarande kan finnas kvar, säger Christer Ågren. 

Sökandet kommer att fortsätta under hela lördagen och det kommer även bli fler insatser under våren. 

– Vi kommer leta tills vi hittar något som kan vara till hjälp i den här utredningen eller ge några svar till Lelle Hildebrands anhöriga, avslutar Christer Ågren. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet