Foto: TT / Guido Hildebrand

Polisen vill ha in fler tips för att lösa gamla mord

Uppdaterad
Publicerad

Nu lägger polisen till ytterligare 15 fall i listan över ouppklarade mord i södra Sverige som de vill ha tips om. Ett av dem är Lelle Hildebrand som försvann i Sölvesborg 1999. Antalet kalla fall i polisregion Syd är nu uppe i 130 stycken.

Antalet olösta mord ökar efter att preskriptionstiden för brott med livstids fängelse i straffskalan togs bort 2010. Det innebär att utredningar av mord som har skett efter den 1 juli 1985 aldrig läggs ner.

Nu vill polisen ha in fler tips från allmänheten.

– Vi har under det senaste halvåret publicerat ett antal fall som vi vill ha allmänhetens hjälp med att lösa. Vi har fått in många tips som har gjort att vi har kunnat gå vidare i utredningarna av flera av de ouppklarade mordfallen, säger kalla fall-gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

Nya fall presenteras

Ytterligare 15 fall läggs till i listan över ouppklarade fall där allmänheten kan ha hört eller sett något.

– Vi vet att det finns personer som har värdefull information att lämna till oss i dessa ärenden och vi vet att får vi bara in den informationen kan detta leda vidare till att ett ärende får sin uppklaring, säger Bo Lundqvist.

Ett av fallen är turnéledaren Lelle Hildebrand som försvann efter en konsert i Sölvesborg 1999.

Antalet kalla fall i polisregion Syd är nu uppe i 130 stycken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet