Foto: Anna Gjöres

Robotar kan sättas in i sökandet

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen gjorde polisen den sista inplanerade dykningen i Jedenryds stenbrott. De hittade då ingenting som kan kopplas till utredningen som rör Lelle Hildebrand. Nu överväger man att använda sig av annan utrustning.

När den femte dagen av dykningar avslutades kunde polisen konstatera att inget av värde för utredningen hade hittats i stenbrottet. Omständigheterna för dykandet var svårare än vad polisen först trott.

– Man kanske föreställer sig att ett stenbrott ska ha raka stenväggar under vattenytan, men så är det inte. Det är utskott i väggarna och stenkanter som sticker ut, säger Bo Lundqvist som är chef för polisens kalla fall-grupp i södra Sverige.

Stort område att finkamma

Enligt polisen har de bara hunnit genomsöka ungefär 10% av stenbrottet. Nu utesluter inte polisen att fler undervattenssökningar i samma stenbrott kommer att göras längre fram.

– Den information vi har talar för att det här är ett av de potentiella områden där Lelles kropp kan vara, säger Bo Lundqvist.

Om man kommer tillbaka för vidare sökningar i vattnet kan det bli aktuellt att använda sig av robotar eller annan sökutrustning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet