Foto: Guido Hildebrand

Lelle Hildebrands syskon tar bort belöningen: ”Inga förhoppningar kvar”

Publicerad

Tidigare i veckan meddelade polisens Kalla Fall-grupp att de inte längre söker aktivt efter Lelle Hildebrand, som försvann i Sölvesborg 1999. Nu meddelar även Lelles syskon att de tar bort belöningen till den som kan lämna avgörande tips. Det skriver Kristianstadsbladet.

– Nu har vi inga förhoppningar kvar, skriver syskonen i ett brev.

Turnéledaren Lelle Hildebrand försvann i samband med en Hammerfall-spelning i Sölvesborg 1999. Han tros ha mördats, men hans kropp har aldrig återfunnits och försvinnandet räknas i dag till ett av polisens Kalla fall.

Lelles familj utlovade en belöning på 350 000 kronor till den som kunde lämna avgörande tips i mordutredningen, men nu väljer de att ta bort belöningen, framkommer i ett brev som skrevs kort efter att Lelles mamma avled.

Lelle Hildebrand

”Vår mammas högsta önskan var att få veta vad som verkligen hade hänt Lelle, var han fanns, så att hon äntligen skulle kunna få ro, sluta våndas, få ett avslut. Hon fick inte det. Vi fick inte det och nu är det för sent, mamma är borta”, skriver syskonen i brevet som Kristianstadsbladet tagit del av.

I brevet skriver syskonen även några rader riktade direkt till den som är skyldig för Lelle Hildebrands försvinnande.

”Du tog vår brors liv. Du tog pappan ifrån två små pojkar och söndrade deras familj. Du tog ifrån vår mamma hennes yngste son och lät henne hoppas under alla dessa år att hon en dag skulle få veta sanningen. Det kunde du göra. Men du har inte haft mod nog att stå för det du gjort.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet