Arbetet med infartsleden till Karlskrona har dragit ut på tiden. Men inom kort är allting klart – nu ska bara ställningar och annat arbetsmaterial monteras ner. Foto: SVT

Infartsleden till Trossö dröjer – försenad med en månad

Uppdaterad
Publicerad

Det arbete som pågår på infartsleden in till Trossö kommer dra över tiden och försenas med drygt en månad. Arbetet är komplicerat och kylan har gjort att härdningen av betongen tar lång tid.

Det var i slutet av november som det omfattande arbetet påbörjade med att gjuta om betongpålarna under infartleden till Trossö.

Tanke var att det skulle vara klart 31 januari men nu ser det ut att vara färdigt först i slutet av februari, något som Sydöstran var först med att berätta om.

– Det rullar på men vi räknar med att det kommer pågå en bit in i februari. Första sidan som gjordes var i sämre skick, det flyter på bättre på den här sidan som görs nu men det hjälper tyvärr inte, säger kommunens projektledare Eva Eklind Blomkvist till tidningen.

Kommunen om arbetet

Enligt Karlskrona kommun har arbetet med den sista etappen och reparationen av de tre sista pålarna under infartsleden pågått sedan den 10 januari.

Gjutningen av pålarna är planerad till fredagen den 28 januari. Därefter krävs cirka tre veckors härdningstid för att uppnå den hållbarhet som krävs för att trafik ska kunna släppas på körbanorna

Infartsledens samtliga filer planeras öppnas upp för trafik mellan den 20 och 27 februari, men det exakta datumet för öppnande avgörs av hur härdad betongen är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.