Under onsdagen kom beskedet att arbetet vid Aspöfärjans kaj stoppas på nytt. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Arbetet vid Aspöfärjans kaj stoppat – igen

Uppdaterad
Publicerad

Backsvalorna hann inte mer än flytta ut och arbetet påbörjas på nytt, förrän nya problem uppstod vid bygget vid Aspöfärjans kaj.

Nu är arbetet stoppat igen – av säkerhetsskäl.

Arbetet med att bygga ut färjeläget för Aspöfärjan i Karlskrona pausades under sommaren – efter att backsvalor byggt bo i grävschaktet.

Men Karlskrona kommun hann knappt meddela nyheten att arbetet skulle fortsätta igen, förrän nya problem uppstod. I veckan skulle arbetet återupptas – nu stoppas det igen.

– Det är tillfälligt stoppat igen. Det skulle borras ner pålar i kajen igår, men då visar det sig att det satt sig kring en av dessa pålarna. Det är underminerat runt pålen. Så ska det inte bli, därför pausar vi av säkerhetsskäl för att ta reda på hur vi ska gå vidare, säger projektledare Richard Andersson.

Efter svalornas inflytt stoppades arbetet i två månader – hur länge pausen blir den här gången kan man inte svara på i dagsläget.

– Det är klart det är frustrerande. Nu ville man ju bara komma igång igen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera backsvalor har flyttat in mitt i byggarbetet av Aspöfärjans kaj. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.