Oppositionsrådet Sandra Bizzozero är starkt kritisk till hur det politiska styret hanterat rekryteringen av en ny chef för socialförvaltningen i Karlskrona. Foto: Erik Lundmark/SVT

Även oppositionen protesterar mot chefsrekryteringen – kräver omtag

Uppdaterad
Publicerad

I turerna kring rekryteringen av en ny chef för socialförvaltningen i Karlskrona protesterar nu oppositionen – som kräver ett omtag.

– Gör om och gör rätt, säger oppositionsledaren Sandra Bizzozero (S).

Tobias Ekblad, make till Moderaternas gruppledare i Karlskrona Hanna Ekblad, är ensam slutkandidat till tjänsten. SVT har tidigare rapporterat om hur fackförbunden lämnat rekryteringsprocessen.

Nu kommer även hård kritik mot chefsrekryteringen från oppositionen.

– Vi uppmanar styret att göra en omtag i rekryteringsprocessen så att vi kan göra om och göra rätt, säger Sandra Bizzozero (S), som är oppositionsledare i Karlskrona.

”Kör över oss”

Hon säger också att svaret från kommunstyrelsens ordförande Emma Swahn Nilsson (M) hittills varit att något omtag inte är aktuellt.

– Det blir svårt för oss att delta i beslutet när de varken fört någon dialog med oss eller beaktat våra synpunkter. Det här handlar om att styret kör över alla andra, säger Sandra Bizzozero.

Hon har framfört sin kritik i en skrivelse till kommunledningen. Hon tycker att styret skulle backat när fackförbunden lämnade rekryteringsprocessen.

– Om inte våra medarbetare är med på tåget, så blir det inte några bra förutsättningar för den person som ska tillträda, oavsett vem det blir. Vi hade önskat ett bredare urval. Ett omtag innebär att det tar längre tid men det är viktigt att det går rätt till, säger Sandra Bizzozero.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.