Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Niklas Joelsson (M) avgick från rollen som ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg efter skandalbilden 2019. Nu är han tillbaka på en ny ordförandepost. Foto: Skärmdump Facebook / Sölvesborgs kommun

Avgick efter kritiserad sexbild – nu gör Joelsson comeback i politiken

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Niklas Joelsson avgick efter den kritiserade sexbilden i Sölvesborg för snart två år sedan. Nu gör han comeback som ordförande i den nyinstiftade nämnden för arbete och välfärd.

– Det som hänt har hänt. Jag vill blicka framåt och hoppas att människor har förtroende för mig, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

I maj 2019 skämtade tre toppolitiker i Sölveborg om gruppsex på en bild som lades upp på sociala medier. Bilden spreds över hela Sverige och slutade med att kommunalråd Emilie Pilthammar (M) avgick, liksom Peter Thyrén (SD), kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Niklas Joelsson (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Nu gör Niklas Joelsson comeback när Sölvesborg startar en ny nämnd för arbete och välfärd.

– Jag har haft time out och bidat min tid. Nu är jag redo att gå in i politiken på allvar igen, säger Niklas Joelsson.

Du blir ordförande i en nämnd som rör de mest utsatta i samhället, tror du de har förtroende för dig?

– Det återstår att se, men jag hoppas det.

Hur ser du tillbaka på skandalbilden?

– Direkt efter var det väldigt jobbigt. Det är med nya krafter och insikter jag går in i detta igen.

Gruppledaren: ”Hoppas att detta inte ska skada oss”

Kith Mårtensson, gruppledare för Moderaterna i Sölvesborg, menar att hela den moderata fullmäktigegruppen är överens om att Niklas Joelsson kommer tillbaka.

– Jag hoppas att detta inte ska skada oss. Niklas är den som är mest lämpad för det här uppdraget och vi har haft flertalet samtal med honom om hur vi ska gå vidare efter den här incidenten. Han har på alla önskvärda sätt visat att han nu är denna uppgift mogen, säger Kith Mårtensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer