Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Corneliusson och Lotta Nyström är två av villaägarna längs Klakebäcksvägen som är missnöjda med tvångsanslutningen till kommunalt vatten och avlopp. Foto: SVT

Avloppsstriden fortsätter: Jämjöbor ska överklaga tvångsanslutning

Publicerad

Villaägare längs Klakebäcksvägen utanför Jämjö nöjer sig inte med det senaste beskedet från Karlskrona kommun att det är tvångsanslutning till kommunalt vatten och avlopp som gäller. De planerar att driva frågan vidare juridiskt.

Jämjöborna längs Klakebäcksvägen ska anslutas till kommunalt vatten och avlopp. Det var beskedet från drift- och servicenämnden i Karlskrona under tisdagen.

När SVT Nyheter Blekinge dagen efter beslutet träffar två av de 80 berörda fastighetsägarna är deras inställning att driva frågan vidare.

Vattnet på Klakebäcksvägen

– Man blir upprörd och vi kommer att överklaga. Vi ställer oss frågande till att vi ska behöva betala för kommunalt vatten och avlopp. Vi har redan idag fungerande anläggningar. Det blir en stor kostnad även om kommunen erbjuder en avbetalningsplan, säger Anna Corneliusson och Lotta Nyström.

Se videon för att möta två av de berörda villaägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattnet på Klakebäcksvägen

Mer i ämnet