Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På grund av problemen med gångvägen från bussen, avråder Barnens Gård sina besökare från att åka kollektivt till turistmålet. Hör Åsa Roos från Barnens Gård i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Barnens Gård: ”Rekommenderar inte buss just nu”

Publicerad

Inför årets högsäsong har Barnens Gård i Karlskrona tvingats avråda sina besökare från att ta bussen till leklandet. Vägbygget av nya E22 gör att det nu är en längre och krångligare sträcka att ta sig från närmaste hållplats.

I samband med nya E22 plockades två busshållplatser bort i närheten till Barnens Gård, den vid Lindås samt Öljersjö gård. Därför är det nu en bit för de kollektivresande besökarna att ta sig.

Det har hänt att besökare som rest västerifrån har missat den avsedda gångvägen runt vägbygget – och hamnat i vägrenen längs med all trafik.

Nya E22 i östra Blekinge

– Vi rekommenderar just nu ingen att åka kollektivt till oss, det är jättetråkigt för det är ju det man vill öka, säger Åsa Roos, ägare till Barnens Gård.

Ingen egen hållsplats

Åsa Roos menar att de har framfört önskemål om en egen hållplats precis utanför leklandet. Enligt Trafikverket, som är väghållare av sträckan, är det inte möjligt i nuläget på grund av trafiksituationen kopplad till satsningen på nya motorvägen.

Inte heller Blekingetrafiken har planer på att föra en dialog om en hållplats vid besöksmålet.

Hör mer om hur Barnens Gård ser på situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya E22 i östra Blekinge

Mer i ämnet