Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett bra år för att bygga nya E22 trots ökade kostnader och leveranstider, konstaterar projektledare Johan Wolgast. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Rivstart för nya E22 i april – det här händer på sträckan under 2023

Publicerad

Efter flera års turer om nya E22 i östra Blekinge blev satsningen verklighet under 2022. Första etappen inleddes i april och sedan dess har trafikanterna på sträckan påverkats på olika sätt av bygget.

Efter att ha avverkat stora områden skog kunde Trafikverket påbörja projektet i april månad. Totalt har nio fastigheter fått rivas under året för att ge plats åt framtidens motorväg.

– Man kan knappt tro att det varit hus här när man ser det nu. Man vänjer sig snabbt, säger Trafikverkets projektledare Johan Wolgast.

Nya E22 i östra Blekinge

Samtidigt som de nya trafikplatserna har påbörjats i Lösen, Torstäva och Ramdala, har prioriteten varit att få den nya lokalvägen på plats mellan Lösen och Ramdala. För bara några veckor sedan leddes trafiken om till att gå på den nya vägen intill E22 – för att ge plats åt bygget av en ny bro i Öljersjö.

Trafikverkets projektledare, Johan Wolgast, blickar tillbaka på det gångna året samt berättar vad som sker på sträckan under 2023

ANDRA NYHETER FRÅN APRIL

SVT:s granskning av Blekinge Kompetenscentrum

SVT följer ukrainska familjen – från Kiev till Karlskrona

Strejk i Svenska kyrkan – för första gången i historien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya E22 i östra Blekinge

Mer i ämnet