Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Cajsa Bengtsson premiärkörde den nya lokalvägen som ska avlasta E22. Foto: SVT

Här premiärkör SVT nya vägen längs E22

Publicerad

Byggnationen av nya E22 tar nya kliv framåt. Nu invigs nya lokalvägen, som nu ska leda om trafiken mellan Lösen och Torstäva – för att en ny bro ska kunna byggas i Öljersjö.

Från och med onsdagsmorgonen kommer trafiken att ledas om mellan Öljersjö och Torstäva cirkulationsplats – på en första del av den nybyggda lokalvägen.

– Det kommer gå 15 000 fordon på den här vägen, alltså all trafik som går på E22 idag, säger Peter Wolgast, projektledare på Trafikverket.

Nya E22 i östra Blekinge

Hastigheten sänks på sträckan till 60 kilometer i timmen. Vägen är en del av lokalvägsystemet som sedan ska gå från Lösen till Ramdala, där den långsamtgående trafiken ska gå längs nya E22 i framtiden.

SVT var först ut att få köra på nya sträckan – se i klippet ovan

På den nya delen av lokalvägen ska trafiken på E22 nu ledas om när brobygge sker vid Öljersjögård. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya E22 i östra Blekinge

Mer i ämnet