Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Biba Crona är kritisk till skyltningen mot Barnens Gård från närmaste busshållplats. Se mer i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Trafikantlarmet från E22 – besökare till Barnens Gård går längs vägen

Publicerad

Högsäsongen för turistmålet Barnens Gård i Karlskrona är kommen. Men bilisterna som färdas på tillfälliga E22 under vägbygget upplever hur besökarna hamnar uppe på vägen med sina barnvagnar.

– Man får nästan stå på bromsen i svängarna här, och folk kör ju i 60, säger Biba Crona, som är kritisk till skyltningen från bussen.

Biba Crona är en av de bilister som mött gående trafikanter längs med vägbygget av nya E22, på väg till Barnens Gård utanför Lösen i Karlskrona. Hon menar att skyltningen från närmaste busshållplats är för dålig – och vilseleder besökarna.

– Folk började dyka upp på E22 gåendes med sina barn och barnvagnar. Det kändes ganska otryggt och det har hänt flera gånger, säger hon.

Nya E22 i östra Blekinge

Utöver tydligare skyltar menar Biba Crona att en hållplats i anslutning till Barnens Gård hade ökat säkerheten ytterligare.

Bekräftar bilden

Enligt Trafikverkets projektledare Johan Wolgast har man varit noga med skyltningen från busshållplats Lösen för en säker promenadväg dit gångvägen är färdigställd, i höjd med Lösen Kyrka. Tanken är att gå söderut från hållplatsen till Östra Häradsvägen genom skogspartiet.

Men Johan Wolgast bekräftar också bilden. Vägarbetarna har upplevt hur besökare genar längs vägrenen av tillfälliga E22, något som är svårt att reglera, menar han.

– Det är inte förbjudet utan är på egen risk, jag såg det hända senast i dag. Men vi anser att skyltarna ska vara i ordning, säger han.

Se Biba Crona visa skyltningen och den avsedda gångvägen i klippet ovan.

Biba Crona är kritisk till skyltningen mot Barnens Gård från närmaste busshållplats. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya E22 i östra Blekinge

Mer i ämnet