Hör Bengt Fröberg, vice ordförande i Blekinge båtförbund, berätta om hur man jobbar med miljöfrågor. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Båtförbundet: ”Miljömedvetenheten blir allt bättre i Blekinge”

Publicerad

Synen på miljöfrågor inom båtvärlden har förändrats genom åren. Enligt Blekinge båtförbund finns det fortsatt stora skillnader mellan dem som är miljöintresserade och dem som inte är det. Men för varje dag som går blir miljömedvetenheten bättre och bättre.

Blekinge båtförbund är det förbund som samlar alla båtklubbar i länet. En viktig fråga för förbundet är miljöfrågan och hur man ska nå ut till båtklubbarnas medlemmar.

– Vi försöker nå ut med information till båtägarna via vår båttidning och via båtklubbarna. Som båtägare kan det vara svårt att hålla koll på allt gällande miljöfrågor, säger Bengt Fröberg som är vice ordförande i Blekinge båtförbund och ansvarig för miljöfrågor.

Kusten och klimatet

Svårt att orientera sig

Han menar att det som privatbåtägare är svårt att orientera sig bland alla nya råd och rön när det kommer till miljöfrågor.

– Ena sekunden är det okej att måla undersidan av båten medan det andra sekunden inte är okej, säger han.

Ser en förbättring

Men trots svårigheterna att orientera sig i miljöfrågor ser han en ständig förbättring bland Blekinges båtägare.

– Det är fortfarande stor skillnad mellan den som är mest miljömedveten och den som är minst. Men över tid går det att se att miljömedvetenheten blir bättre och bättre i Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kusten och klimatet

Mer i ämnet