• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen bekräftar: Fyndet är den försvunne 57-åringen Foto: SVT

Polisen bekräftar: Fyndet är den försvunne 57-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det fastställt att kvarlevorna som hittats i Karlskrona skärgård är den försvunne 57-åringen. En DNA-analys har identifierat personen.

Det var under måndagskvällen som polisen meddelade att mänskliga kvarlevor hittats i Karlskrona skärgård, som kopplades till 57-åringen, som varit försvunnen sedan 25 juli.

Enligt uppgifter till SVT var det en av de två mordmisstänkta männen i Karlskrona som själv ledde polisen vidare till kroppsfyndet, i sökandet efter den försvunne 57-åringens kvarlevor. I ett extrainsatt förhör, på den misstänktes egen begäran, ska mannen ha pekat ut platsen där fyndet gjordes, enligt uppgifter till SVT.

Nu har en DNA-analys identifierat personen. Resultatet bekräftar att kvarlevorna som hittats i Karlskrona skärgård är den försvunne 57-åringen.

”Föräldrarna i stor sorg”

Målsägandebiträde Henrik Månsson företräder 57-åringens föräldrar och kommenterar polisens besked.

– Det är bra att det nu har fastställts vem det är. Samtidigt är föräldrarna i stor sorg och den förstärks nu när man vet att det verkligen är sonen som är avliden, säger Henrik Månsson.

”En stor lättnad för alla”

Den mordmisstänkte 22-åringens advokat Eric Widner beskriver dagens besked som ”en stor lättnad för alla”.

– Det här innebär att det kan bringas klarhet i vad som ligger bakom försvinnandet i den här mycket tragiska historien, säger han.

SVT Nyheter Blekinge har sökt den mordmisstänkte 21-åringens advokat.

Polisen skriver på sin hemsida att sökinsatsen i Karlskrona skärgård nu trappas ner, men att beredskap finns att fortsätta söka vid behov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet