Foto: SVT/Privat

Belöning i jakten på Hildebrands kropp

Uppdaterad
Publicerad

Syskonen till den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand utlyser nu en belöning på 350 000 kronor till den som kan lämna sådana uppgifter att fallet med brodern kan lösas.

– Nu hoppas vi att en belöning ska få personer som vet något att berätta det för polisen. 350 000 kronor är så pass mycket att det kan förändra en människas liv, säger brodern Guido Hildebrand till Sydöstran.

De fyra syskonen hoppas att belöningen ska få människor att komma fram och våga berätta om vad som hänt med deras lillebror.

Lelle Hildebrand

Polisens kalla grupp

Det var när polisens grupp för kalla fall återupptog utredningen om turnéledarens försvinnande som hoppet föddes hos de fyra syskonen.

– Då började det hända saker och jag blev mer engagerad än vad jag varit tidigare eftersom vår mor nu är 94 år har jag varit med när hon har träffat polisen och nära följt utredningen, säger Guido Hildebrand till SVT Nyheter Blekinge.

– Nu lyfter polisen på varje sten och de har gjort nya dykningar och inte ställt in dykningarna för att det har varit dåligt väder. De jobbar verkligen seriöst och det känns hoppfullt.

Lösa mordgåtan

För en tid sedan började Guido Hildebrand och hans syskon fundera på om det fanns något de skulle kunna göra för att hjälpa till att lösa mordgåtan som gäckat polisen i snart tjugo år.

– Det var då vi kom fram till att vi skulle utlysa en belöning och vi pratade med polisen som också tyckte det var en bra idé. Visst är 350.000 kronor en hög summa, men för oss är det värt vartenda öre om vi kan få veta vad som hände vår bror och vem som mördade honom, säger Guido Hildebrand som är övertygad om att han lillebror blev mördad.

Vill få ro

Det familjen vill är att kvarlevorna hittas och att någon blir dömd för mordet.

– Vår mor är 94 år nu och vi syskon hoppas att hon ska kunna somna in utan den här våndan att inte veta vad som hände Lelle, säger Guido Hildebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet