Berusad duo i Karlshamn gick loss med vägskylt – flera bilar skadade

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag har två män i 40-årsåldern omhändertagits efter att de orsakat kraftiga skador på flera bilar i Karlshamn. Tillvägagångssättet har varit sparkar och slag – samt en vägskylt.

Strax efter midnatt natten till söndag skickades polisen till Drottninggatan i  Karlshamn efter flera larm om skadegörelse.

På plats kunde polisen konstatera att två män i 40-årsåldern gått längs med gatan och gett sig på flera bilar samt krossat ett skyltfönster.

– Väktar larmade först men de kunde inte hantera männen så polis fick tillkallas. Männen beskrivs av vittnen som ”aggressiva och galna”, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Fick loss en vägskylt

Metoden för skadegörelsen har varit sparkar och slag men männen fick även loss en vägskylt som de använde som behjälpligt tillhygge under sin framfart.

– Det är skador i form av kraftiga plåt-, glas- och lackskador på sex bilar och det verkar som man knäckt lite backspeglar också, säger Evelina Olsson.

Ska förhöras efter tillnyktring

De båda männen, som är i 40-årsåldern, plockades in av polis enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

En anmälan om flera fall av skadegörelse har upprättats.

Så sent som på lördagsmorgonen var männen kvar hos polisen för tillnyktring och kommer senare höras kring misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.