Foto: TT

Efter coronautbrottet: Sweden Rock ställer in

Uppdaterad
Publicerad

Efter en 28 år lång festivaltradition ställs årets upplaga av Sweden Rock in.

Det uppger ledningen på festivalens hemsida.

Hårdrocksfestivalen arrangeras årligen i Norje utanför Sölvesborg, och skulle ha ägt rum 3-6 juni. Men på grund av den rådande coronapandemin har festivalledningen beslutat att ställa in årets festival.

I början av april meddelade festivalledningen att de arbetade för att flytta fram festivalen. Samtidigt beslutade flera större festivalarrangörer såsom Peace & Love i Borlänge och Roskilde att ställa in sommarens evenemang.

Corona i Blekinge

Ett 80-tal band var bokade till festivalen, bland annat Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish och Blue Öyster Cult.

”Inget lättvindigt beslut”

Sedan tidigare har bokade band som Harem Scarem, Orphaned Land och Within Temptation lämnat återbud på grund av coronautbrottet.

”Vi vet att Sweden Rock Festival är en av årets höjdpunkter för många av våra besökare. Beslutet att ställa in har därför inte tagits lättvindigt, utan in i det sista har vi lagt mycket tid och energi på utforska alternativa lösningar. Vi riktar nu om arbetet och lägger all fokus på 2021 års festival istället, och lovar att göra allt i vår makt för att nästa års festival ska bli den bästa någonsin. ”, skriver festivalledningen i en kommentar. 

Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) kommenterar dagens besked så här:

– Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt men samtidigt väntat besked. Men nu får vi sikta in oss på nästa sommar och där är min absoluta övertygelse att Sweden Rock kommer fixa den bästa festivalupplevelsen någonsin för sina besökare. Vi hårdrockare håller ihop, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet