Åklagare Anna Johansson vill se 23-åringen dömd till livstids fängelse. Foto: SVT

Åklagaren överklagar – vill se livstid för styckmordsdömd

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten dömde 23-åringen till fängelse i 18 år för mord och brott mot griftefriden. Nu kommer beskedet att åklagaren överklagar domen till hovrätten.

Den 15 juni föll domen i den uppmärksammade styckmordsrättegången i Blekinge tingsrätt, efter mordet på en 57-årig man i Karlskrona förra sommaren.

Tingsrätten dömde den 22-årige man som genomförde mordet till livstids fängelse. Den 23-årige man som sedan styckade kroppen dömdes till fängelse i 18 år.

Båda dömdes för mord och brott mot griftefriden. Att 23-åringen fick ett mildare straff berodde på att han varit behjälplig i utredningen, bland annat genom att peka ut gravplats och mordvapen.

Överklagar tingsrättens dom

Sent på torsdagen kom åklagare Anna Johanssons överklagan in. Hon vill se även den 23-årige mannen dömd till livstids fängelse för mordet. Något som BLT var först med att berätta om.

I sin överklagan skriver åklagaren att hon inte delar tingsrättens bedömning av att 23-åringen lämnat uppgifter som varit av väsentlig betydelse för utredningen, och att det därför saknas skäl att frångå brottets straffvärde på fängelse på livstid. 

Under fredagen meddelar 23-åringens advokat Eric Widner SVT att han ännu inte bestämt hur han ska göra.

Den livstidsdömde 22-åringens advokat Karl Hamstedt har sedan tidigare meddelat att även han ska överklaga tingsrättens dom.

I klippet berättar tingsrättens lagman om hur tingsrätten resonerade vid sin dom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör tingsrättens lagman berätta om varför påföljderna för männen blir olika. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet