Knivattacken ska ha skett slumpmässigt, och med en kniv som hämtades inifrån butiken. Foto: Peo Möller

Beväpnade sig med butikskniv – offer slumpmässigt utvalda

Uppdaterad
Publicerad

Offret för knivattacken på Ica Maxi i Olofström under torsdagen valdes ut slumpmässigt. Mannen, i 50-årsåldern, gick till attack efter att ha beväpnat sig med en kniv inifrån affären.

Attacken som skedde på Ica Maxi i Olofström ska ha skett snabbt och slumpmässigt, då en kvinna knivhöggs.

– Det är helt slumpmässigt som jag förstår det. Det finns ingen uppgift om att gärningsman och offer ska ha varit bekanta sedan tidigare, säger Malin Niklasson, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Kvinnan, som ska ha varit kund i butiken, knivhöggs två gånger enligt uppgift, och det ska ha skett med en kniv som gärningsmannen plockade på sig i butikens husgerådsavdelning.

– Kniven är från Ica, ja. Jag tror att det har varit ett ganska snabbt och oförberett händelseförlopp, säger Malin Niklasson.

Ytterligare en kund ska ha angripits, men klarat sig undan tack vare att han hade en ryggsäck på sig.

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador och har inte hörts av polisen ännu. I ett initialt förhör har gärningsmannen erkänt att det var han som utförde dådet. Något motiv har ännu inte framkommit.

– Han är delgiven misstanken om försök till mord, men vi behöver höra honom närmre kring händelseförloppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet