Björnson leder kommunens internutredning

Uppdaterad
Publicerad

Det blir socialförvaltningens tillförordnade utvecklingschef Jesper Björnson som internt ska granska ärendet med den åttaåriga flickan.
Om två månader väntas utredningen vara klar.

Karlskrona kommun vill nu på flera olika sätt finna svar på vad som brustit i hantering av ärendet med den åttaåriga flicka som misstänks ha blivit mördad av två släktingar. Björnson har under flera år arbetat åt socialförvaltningen i Karlskrona. 

Dels ska det göras en intern utredning, som kommer att ledas av Jesper Björnson och som beräknas vara klar om två månader, dels ska en extern utredning också titta på vad som hänt. Parallellt har kommunens tillförordnade socialchef meddelat IVO att en Lex Sarah-anmälan kommer att göras.

I den anmälan som gjorts till IVO redogör Anette Gladher kortfattat för ärendet och fastslår att en av orsakerna till att polisens PM blev liggande utan årgärd på grund av ”arbetsbelastningen”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Yara

Mer i ämnet