Första bilden med storasyskonen prinsessan Leonore och prins Nicolas. Foto: Prinsessan Madeleines Instagram

Blekinge har fått sin första hertiginna

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills nyfödda prinsessa blir hertiginna av Blekinge. Det avslöjades av kung Carl XVI Gustaf på konseljen i dag.

Prinsessan Adrienne Josephine Alice blir Blekinges första hertiginna – någonsin.

– Vi har kommit fram till, och tycker det är väldigt trevligt, att det kommer bli Blekinge som för första gången har möjlighet att få en hertiginna. Och det tycker jag är väldigt skojigt, säger Carl XVI Gustaf, Sveriges kung.

Prinsessan Adrienne föddes natten mot fredag på Danderyds sjukhus. Hon är prinsessan Madeleines och Chris O'Neills tredje barn, efter Leonora och Nicolas.

– Jag blev mycket glad och stolt över att kungen och prinsessan Madeleines familj valt Blekinge som hertiginnedöme för prinsessan. Det här innebär att det kommer ett strålkastarljus på vårt fina landskap, som det verkligen förtjänar, säger Sten Nordin, landshövding i Blekinge.

Vad betyder det här för Blekinge?

– Det betyder en uppmärksamhet, det är det ingen tvekan om, men också att vi får knyta den lilla prinsessan hit. Det har man märkt på övriga hertigdömen att man knyter an lite extra till sitt landskap, och det är väldigt trevligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.