Heléne Björklund (S) och Annicka Engblom (M) Foto: SVT

Många glada reaktioner från Blekinge

Uppdaterad
Publicerad
Att Blekinge har fått sin första hertiginna någonsin väcker stor uppståndelse i länet. Riksdagsledamot Annicka Engblom (M) fick beskedet mitt under KU-utfrågningarna.
– Jag blev lite distraherad om man säger så, säger hon.

Annicka Engblom (M) beskriver hur hon reagerade över beskedet att prinsessan Adrienne blir hertiginna över Blekinge, som kom på den kungliga konseljen tidigare i dag.

– Jag fick det mitt under KU-utfrågningarna här så jag blev lite distraherad om man säger så, för att uttrycka min glädje. Vi har hoppats varje gång att vi skulle få en hertig eller hertiginna och nu har vi fått det, säger hon.

Vad betyder det för Blekinge?

– Det betyder väldigt mycket. Jag tycker att vi ska uppkalla ett ytstridsfartyg efter henne. Det hade varit härligt.

Betydelsefullt för turistnäringen

Turistnäringen i Blekinge hoppas på ett uppsving i och med det nya utnämnandet.

– Vi har en extern marknad, där särskilt de tyska besökarna är förtjusta i vår kungafamilj. En kunglig touch på Blekinge är alltid positivt, säger Håkan Andersson, vd på Visit Blekinge.

Fler reaktioner

I sociala medier har flera Blekinge-profiler uttryckt glädje över beskedet.

– Välkommet att nya prinsessan blir hertiginna av Blekinge. Bra val av Kungen, skriver Börje Dovstad (L), kommunalråd i Karlskrona.

– Sitter och bubblar av glädje över att Blekinge äntligen har fått en hertiginna! Stort grattis till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill för er vackra dotter, och stort grattis till Blekinge!, skriver Adam Jansson (KD), ordförande för KDU i Blekinge.

– Så roligt. Prinsessan Adrienne Josephine Alice blir hertiginna av Blekinge, skriver Heléne Björklund (S), ordförande för Socialdemokraterna i Blekinge.

– På tiden för alla oss med hjärta som klappar för fina Blekinge, skriver Karolina Skog (MP), miljöminister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer