Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pia Borg Lindblom berätta i klippet varför hon tröttnat på att bilar och motorcyklar rusar förbi på 50-sträckan utanför hennes trädgård. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Boende vill tvinga ner farten på olycksdrabbad väg vid Allatorp

Uppdaterad
Publicerad

Flera som bor utmed Silletorpsvägen vid Allatorp störs av att trafikanter ofta kör för fort på vägen utanför deras trädgårdar. Det finns också en oro för att olyckor ska inträffa, särskilt vintertid.

Flera av de boende har varit i kontakt med Trafikverket i olika omgångar de senaste åren för att försöka få till hastighetssänkande åtgärder. Ännu har inget hänt.

– Det är mycket fortkörning på den här 50-sträckan. Det har varit ganska många olyckor och incidenter på vägen, framförallt vintertid. Bilar har sladdat av vägen, in i på tomterna eller blivit hängande på kanten mot åkern, berättar Pia Borg Lindblom.

För några år sedan fick en granne till henne ett samtal om att en bil kört av vägen och in i hans trädgård. Ingen person kom till skada den gången.

Hör Pia Borg Lindbloms erfarenheter av att bo utmed Silletorpsvägen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.