• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Blekingesjukhuset går upp i stabsläge efter bristen på vårdplatser. Foto: SVT

Brist på vårdplatser – regionen går upp i stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

Många som söker vård i kombination med stor sjukfrånvaro hos personalen gör att bristen på vårdplatser just nu är stor på Blekingesjukhuset.

Hälso- och sjukvården går nu upp i stabsläge.

– Vi vidtar nu åtgärder för att säkerställa att vi kan utföra den allra mest akuta vården, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Hanna Svensson.

Bristen på vårdplatser gör att Region Blekinge under tisdagseftermiddagen valde att höja sin beredskap och gå upp i stabsläge.

– Det gör att vi följer händelsen noga och vidtar särskilda åtgärder för att klara situationen, säger Hanna Svensson i ett pressmeddelande.

Blekingesjukhuset behöver nu prioritera de patienter med mest akut behov.

vÅRDPLATSbrist – så ska du tänka

• Om du har ett bokat besök eller en planerad operation vid Blekingesjukhuset i Karlshamn eller Karlskrona ska du utgå från att besöket eller operationen blir av, om inte hälso- och sjukvården kontaktar dig med något annat besked.

• Om du är sjuk är det just nu extra viktigt att du söker vård som vanligt, via din vårdcentral, telefonnumret 1177 eller appen Din vård Region Blekinge. Ring nödnumret 112 om det är fara för livet.

Källa: Region Blekinge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.