Under natten till onsdag meddelade Linneas föräldrar att hon avlidit. Foto: Privat

Kampen över för cancersjuka Linnea

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Nordström från Karlskrona förlorade till slut kampen mot cancern. Flickan avled samma dag som hon skulle börja i första klass.

Familjen Nordström i Karlskrona har levt med dotterns cancerbesked sedan slutet på 2016. Efter återkommande huvudvärk och operation visade det sig att Linnea led av den ovanliga och allvarliga tumörsjukdomen DIPG i hjärnan.

Efter insamlingar via sociala medier fick familjen in drygt två miljoner till en behandling på en privat klinik i Monterrey i Mexiko. Sedan maj 2017 har Linnea fått flera behandlingar på kliniken för att krympa tumören.

Karlskrona

Under natten till onsdag meddelade Linneas föräldrar att hon avlidit. Samma dag som hon skulle börja i första klass, två dagar före hon skulle fylla sju år.

– Det är så många människor som hjälpte oss att hålla henne levande, så många som hjälptes åt att ge henne extra dagar så vi vill uttrycka vår tacksamhet för alla som hjälpte och hoppades, säger Linneas mamma Giedre Nordström till SVT Nyheter Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet