Hemlig ljudfil avslöjar detaljer om bråket i Hockeyettan. Foto: SVT

Coronaviruset hotar KHK – har tappat 90 procent av intäkterna

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset slår hårt mot Karlskrona HK, som tappat 90 procent av sina intäkter jämfört med tidigare år. Enligt klubben står nu hela framtiden på spel.

Under torsdagskvällen meddelade KHK att klubben har tappat 90 procent i intäkter, framför allt i form av sponsoravtal.

”Vi är nu i ett läge där tuffa beslut behöver fattas för att utröna om det finns möjlighet att driva verksamheten vidare”, skriver klubbens styrelse på KHK:s hemsida.

Siktar på rekonstruktion

Styrelsen har nu kontakt med revisorer, jurister, kommun och näringsliv, bland annat för att rädda ungdomsverksamheten och stötta klubbens lag. Klubben behöver få in närmare tre miljoner kronor.

– Vårt mål är nu att försöka gå in i en rekonstruktion och på så sätt försöka lösa situationen och få ner skulderna. Vi jobbar dag för dag och ser var vi kan få in kapital, säger klubbens ordförande Tobias Larsson.

Hur mår spelare och personal just nu?

– Vi har ju dragits med det här ett tag nu och det är klart att det är ingen som tycker att det är speciellt trevligt.

Korttidspermitterade spelare

SVT Nyheter Blekinge har tidigare berättat om den svåra situation som Karlskrona HK har hamnat i på grund av coronapandemin. Redan i slutet av mars gick klubben ut och meddelade att man upplevde ett stort intäktsbortfall och därför tvingade korttidspermittera personal, alla ledare och samtliga spelare.

”Vi vet att det är många som följer oss som klubb med intresse och det är bara tillsammans vi kan rädda detta. Just nu har styrelsen möten dagligen. Vi återkommer med information så snart det är möjligt”, avslutar styrelsen sitt inlägg på torsdagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet