Rättens ordförande Björn Hansson om varför straffet skärps. Foto: SVT och hovrätten

Hovrättens ordförande: Därför blir det skärpt straff för styckmordet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir skärpt straff i hovrätten för mordet på Mikael, 57, i Karlskrona. Både 22-åringen och 23-åringen döms till livstid.

Inför rättegången i hovrätten ville Mikaels 22-årige son få livstidsstraffet tidsbestämt medan hans 23-årige sambo ville frikännas från mordanklagelsen och istället dömas för medhjälp till mord. Men så blev det inte.

Skärper straffet

Hovrätten skärper straffet för den 23-årige mannen till livstids fängelse, i stället för tingsrättens tidsbestämda straff. Hovrätten fastställer också tingsrättens livstidsdom för den morddömde 22-åringen.

Styckmord i Karlskrona

– Båda är lika involverade i den gemensamma planläggningen av mordet och båda är lika skyldiga. Det är ett hänsynslöst brott, säger Björn Hansson, som är rättens ordförande och hovrättslagman vid Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Se klippet ovan för att få veta mer om hur hovrätten motiverar livstidsdomen för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet