Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På lördagen var det en manifestation på Stortorget i Sölvesborg för en fortsättning för Samstyret. Foto: Jerker Hagman/SVT

De manifesterade för Samstyret i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Samstyret har fallit men det finns väljare i Sölvesborg som vill ändra på det. Under lördagen var det en manifestation på Stortorget med parollen ”Samstyret – ena er”.

Det var drygt två veckor sedan som Samstyret föll. Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet och SoL-partiet presenterade då ett nytt minoritetsstyre, som med stöd av vågmästarna Vänsterpartiet, ska regera Sölvesborg de kommande fyra åren.

– Jag lade min röst på Moderaterna med förhoppningen att de skulle fortsätta med Samstyret i fyra år till. Jag är missnöjd, säger Benny Seferi, som tog initiativ till lördagens manifestation.

Valet 2022 Blekinge

Den nya kommunstyrelsen utses formellt av kommunfullmäktige i slutet av året. Innan dess vill, de som nu protesterar, att Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och SoL-partiet enas bakom Samstyret igen.

– Famnen är öppen att komma tillbaka. Samstyret kanske kommer tillbaka ändå, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet