I klippet berättar Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare på Karlshamns kommun, om den kommande Kulturnatten. Foto: SVT

Traditionsenlig kulturnatt i Karlshamn får ny skepnad

Publicerad

På lördag anordnas traditionsenligt Kulturnatten i Karlshamn. Men med anledning av coronaviruset får besökarna i år ta del av det kulturella utbudet via sina skärmar.

Inför den 29:e upplagan av Kulturnatten i Karlshamn tvingade coronapandemin arrangörerna att tänka om.

– Vi fick ta ett beslut precis innan semestern, antingen ställer vi in eller så provar vi att göra det digitalt, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare på Karlshamns kommun.

Corona i Blekinge

35 aktörer deltar

Valet föll på att satsa på ett digitalt evenemang – vilket visade sig ha både för- och nackdelar.

– Fördelen är att vi kan nå ut till fler personer. Utmaningen är att vi aldrig gjort det innan och att vi haft kort tid på oss att förbereda, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist.

För den som vill ta del av det kulturella utbudet går startskottet klockan 16 på lördagen. Cirka 35 aktörer kommer att delta under kvällen, och bjuda på allt från konstutställning till burleskdans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet