Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter Ellinor Rostedt berättar om det förråd i Stockholmsområdet där det misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen – de två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så avslöjades krögarnas misstänkta knarkfabrik – nu kommer domen

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen kommer tingsrättens dom mot de två Blekingekrögarna som misstänks ha tillverkat uppåt 150 kilo amfetamin i ett restaurangkök. Båda riskerar långa fängelsestraff för sin inblandning i en av de största narkotikahärvorna i Blekinge.

Totalt 13 personer är åtalade i målet och efter 19 rättegångsdagar presenterar tingsrätten i dag sin dom. Åklagaren yrkar på 15 års fängelse för en av Blekingekrögarna och hans yngre kumpan riskerar 12 år.

– Jag förväntar mig en fällande dom med tanke på styrkan i den bevisning som har lagts fram för tingsrätten, säger åklagare Thomas Forsberg.

I bevisningen finns, förutom stora beslag från restaurangköket, en övervakningsfilm från ett förråd i Stockholmsområdet där de paketerar lådor, som åklagaren menar innehåller narkotika.

Båda männen nekar till brott och en av de åtalade har uppgett att de tillverkade tvättmedel i restaurangköket.

Se videoklippet för att få reda på ur polisen kom krögarna på spåren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet