Rättegången ägde rum vid Blekinge tingsrätt i Karlskrona. Foto: SVT/Stina Sandström

Mordförsök mot 83-åring – i dag kommer domen

Publicerad

En 83-åring misshandlades svårt och rånades i sitt hem i Ronneby. Idag kommer domen i fallet, där tre män står åtalade för mordförsök och medhjälp till grovt rån.

Det var i februari i år som den 83-årige mannen i Ronneby utsattes för brutalt våld i sitt hem och misshandlades svårt med järnrör. Han blev liggande i många timmar innan han hittades.

Försök till mord

Tre män från Halland ställdes inför rätta vid Blekinge tingsrätt. Två av dem för försök till mord. Den tredje, en släktning till brottsoffret, för medhjälp till grovt rån.

Under rättegången har åklagaren fört fram att männen misshandlade 83-åringen under fem timmars tid, innan de lämnande honom blödande på golvet. Med sig från platsen fick de bland annat spritflaskor, en mindre summa pengar, bankomatkort – och den äldre mannens bil.

Greps i Halland

Den blev också det som kort därefter gjorde att de tre männen kunde gripas i Halland, då bilen med åldringens personliga saker hittades utanför en av de misstänka männens bostad.

Släktingen har under rättegången medgett den mildare brottsrubriceringen medhjälp till grov stöld. De andra männen har nekat till brott, men medgett att de varit på platsen vid det aktuella tillfället. Däremot har de skyllt gärningen på varandra.

Idag meddelar Blekinge tingsrätt domen i fallet. Åklagaren har tidigare krävt mellan fem och tio års fängelse för männen.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trio riskerar hårda straff efter rån i Ronneby

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brutalt rån mot 83-åring

Mer i ämnet