Foto: Bengt Hællquist

Dömd Ronnebypyroman varnas – förstörde TV på anstalten

Publicerad

Den 36-årige mannen sitter av ett nio år långt fängelsestraff efter att bland annat ha anlagt storbranden i centrala Ronneby 2015, då en äldre träfastighet totalförstördes. Nu varnas han av Kriminalvården efter att ha saboterat en TV på anstalten Hall.

Länge verkade det som att den omfattande branden i centrala Ronneby i september 2015 skulle förbli olöst. Men i slutet av 2018 dömdes till sist en då 34-årig man för att ha tänt eld utanför en av lägenhetsdörrarna och orsakat förödelsen.

Lösningen kom efter att mannen blivit misstänkt för två liknande bränder i Göteborg där tillvägagångssättet varit snarlikt. I domen konstaterades att det var ställt utom rimligt tvivel att mannen antänt samtliga bränder. Offren ska ha varit kvinnor som han på olika sätt haft någon form av relation till, och påföljden blev nio års fängelse.

Varnas i fängelset

Nu varnas mannen av Kriminalvården, för att ha förstört en TV i sin cell på anstalten Hall. Enligt Kriminalvården ska den nu 36-årige mannen ha tryckt in ett vasst föremål i TV:n för att få den utbytt. 36-åringen själv menar att han är oskyldig, och att någon annan intagen måste ha haft sönder TV:n då hans celldörr varit olåst.

Förutom varningen döms mannen att betala skadestånd för skadegörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.