Foto: SVT

Drabbad om gripandet: ”En tidig julklapp”

Publicerad

Beskedet att den misstänkte storbedragaren är gripen kom som en lättnad för flera av dem som lånat ut stora belopp till mannen. Nu hoppas de drabbade att bankerna ska stoppa återbetalningskraven.

Nyheten att den 29-årige och internationellt efterlyste mannen från Blekinge gripits utomlands nådde under torsdagen flera av dem som lånat ut miljonbelopp till mannen.

– Det känns naturligtvis bra i hela kroppen. Som en tidig julklapp. han kan inte göra av med pengarna och förhoppningsvis kan det skynda på utredningen så att det blir en rättslig prövning.

I väntan på att utredningen ska bli klar driver de en parallell process mot bankerna för att stoppa de betungande återbetalningskrav som redan gjort att flera familjer inte längre klarar sina månadsutgifter.

Men hittills har bankerna inte velat acceptera ett återbetalningsstopp av de miljonlån som 29-åringen misstänks ha arrangerat i det som beskrivits som en av de största bedrägerihärvorna i Sverige.

– Att han nu är gripen innebär att han åtminstone inte kan göra av med de tillgångar som finns kvar och förhoppningsvis ger det oss ett bra argument gentemot bankerna, säger en av de drabbade till SVT Nyheter Blekinge.

Uppgifterna att 29-åringen nu – i väntan på utlämning till Sverige – sitter i förvar hos utländsk polis kom som en lättnad för de inblandade.

– Vi kan inte sluta hoppas att det här ska ordna sig till slut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet