Hör Henrik Månsson, målsägandebiträde som företrätt 57-åringens föräldrar, i klippet ovan. Foto: Jennifer Alm/SVT

Efter domen: ”Ett sätt för familjen att gå vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit känslosamma dagar för 57-åringens familj under styckmordsrättegången. Under två veckor har de nu väntat på dom – som under tisdagen föll i Blekinge tingsrätt.

– De tycker det är skönt att det kommit en dom nu. Det är ett sätt för dem att gå vidare, säger familjens målsägandebiträde Henrik Månsson.

De båda mordåtalade männen döms till livstid, respektive 18 års fängelse, för mordet på den 57-årige mannen i Karlskrona. Det meddelades i Blekinge tingsrätt under gårdagen.

Henrik Månsson har varit målsägandebiträde och företrätt 57-åringens föräldrar. Han säger att hela rättegångsprocessen varit väldigt jobbig för familjen.

– Det har varit en känslomässig berg- och dalbana. Och nu när det har blivit uppståndelse igen i och med domen, så växer allt till liv igen såklart.

Hör mer av målsägandebiträdet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.