Foto: SVT

Efter fiaskoaffären – landstinget upphandlar lager

Publicerad

Efter att det första hyresavtalet ogiltigförklarats och lett till skadeståndskrav på mångmiljonbelopp gör landstinget en ny upphandling av ett materiallager.

I ett pressmeddelande meddelar Landstinget Blekinge att upphandlingen nu annonseras enligt Lagen om offentlig upphandling.

– Utbudet av sjukvårdsmaterial har ökat kraftigt genom åren och den nuvarande materialdepån på sjukhusområdet i Karlskrona har blivit för liten, skriver man.

I april 2016 tecknade landstinget ett hyresavtal med Acrinova AB för en lagerlokal på 2 400 kvadratmeter i Nättraby. Men avtalet anmäldes till förvaltningsrätten av företagaren Patrik Åkesson som menade att han var lovad verksamheten och att avtalet borde ha upphandlats.

Förvaltningsrätten rev upp hyresavtalet, och därefter har Acrinova krävt 11,7 miljoner kronor för uteblivna intäkter och anpassningskostnader, medan Patrik Åkessons företag vill ha 11,4 miljoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Blekinges lageraffär

Mer i ämnet