Etapp 5 på Östra Piren i Karlshamn. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Efter fördyringarna: Pirenbygget sätts på paus

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring bygget av Etapp fem på Östra Piren i Karlshamn fortsätter. Efter upptäckten att ett stort antal av arkitektritningarna är felaktiga eller ofullständiga kommer Karlshamnsfastigheter nu pausa bygget, rapporterar Sydöstran.

För två veckor sedan krävde oppositionen i Karlshamn att bygget på Östra Piren stoppas, efter att flera brister i arkitektritningarna uppdagats – något som fördyrat projektet ytterligare. Nu står det klart att Karlshamnsfastigheter kommer pausa bygget.

Anledningen är att styrelsen i bolaget anser att det i dagsläget är omöjligt att ta fram en tillförlitlig slutkostnadsprognos, och vill därför stoppa byggnationen.

Innan det tas upp igen ska nya upphandlingsunderlag tas fram, projekteringen ska göras färdig och en slutkostnad för projektet ska upprättas, uppger tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.