Notan för Pirenbygget blir nu ännu dyrare än vad man tidigare räknat med. Foto: Towe Olsson/SVT

Felaktiga ritningar fördyrar Piren-bygget – igen

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna för bygget på Östra Piren i Karlshamn kommer att fördyras ytterligare – efter att det visat sig att ett stort antal av arkitektritningarna saknats eller varit felaktiga. Det skriver BLT.

– Det är så mycket tokigheter, säger Magnus Persson, vd på Karlshamnsfastigheter, till tidningen.

De saknade eller felaktiga ritningarna har lett till flera missar vid nybyggnationen på Östra Piren. Bland annat har elrör och vattenrör kolliderat, sprinklerrör har gått genom ventilationssystemet och felaktiga fönster har installerats i ett trapphus.

Totalt har runt 170 arkitektritningar varit felaktiga eller saknats, rapporterar BLT.

– Det är svårt att säga exakt vad som hänt, men man har bland annat upphandlat på icke färdiga underlag, säger Magnus Persson, vd på Karlshamnsfastigheter, till tidningen.

Sedan tidigare är det klart att bygget fått utökad budget från 300 miljoner till 430 miljoner kronor. Men även den budgeten kommer att överskridas.

– Det är en mycket allvarlig situation som kommer att påverka oss både på kort- och lång sikt, säger Åsa Nygren, vd på Karlshamns moderbolag Stadsvapnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet