Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Gärdebring (M) och hans politikerkollegor i oppositionen vill att bygget av Östra piren upphör. Alla handlingar måste hinna ikapp innan arbetet fortsätter, anser dem. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Oppositionen vill stoppa bygget på Piren: ”Får vara nog”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken mot projektet Etapp 5 på Östra Piren i Karlshamn har skruvats upp ytterligare. Efter senaste rapporterna om felaktiga ritningar och en ännu dyrare prislapp, har oppositionen tröttnat. De vill nu att byggarbetet här ute ska stoppas omgående.

På kommunstyrelsens sammanträde under onsdagen yrkade Karlshamnsoppositionen bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att Karlshamnsfastigheter omgående ska stoppa allt pågående byggnads- och installationsarbete på Etapp 5.

Efter att ha fått ha fått höra den senaste rapporten om felaktiga ritningar har politikerna fått nog.

– Läget är långt mycket allvarligare än vi i vår vildaste fantasi kunde föreställa oss, säger Magnus Gärdebring (M).

Innan bygget fortsätter vill han tillsammans med sina politikerkollegor se att bygghandlingarna blir färdigställda samt att en slutkostnadskalkyl tas fram.

Oppositionen uppmanar Karlshamnsfastigheter att stämma de entreprenörer som varit inblandade i projektet, för att det blivit fel.

– Det är inte omöjligt att det blir en stämning men jag kan inte uttala mig mer om det i dagsläget. Vi har inte kommit så långt i processen än, säger Magnus Persson, vd för bolaget.

Hör mer om kritiken i videoklippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.