Hao Thi Le och Ty Thi Ngo har nu fått nytt besked om sitt arbetstillsånd. Foto: SVT

Efter kampen – nagelbyggarna utvisas från Sverige

Publicerad

Ty Thi Ngo och Hao Thi Le kämpade för att få förlängt arbetstillstånd. Nu är beskedet att de två familjerna har några veckor på sig att lämna Sverige.

Som vi berättat tidigare har de vietnamesiska nagelbyggarna Ty Thi Ngo och Hao Thi Le fått avslag på förlängt arbetstillstånd från Migrationsverket. Detta med hänvisning till att deras tidigare arbetsgivare inte uppfyllde kraven.

De överklagade beslutet till Migrationsdomstolen. Även där blev det nej till förlängt arbetstillstånd.

Hoppades in i det sista

De överklagade även det beslutet. Men nu rapporterar BLT att deras överklagan avslagits och att de därför har några veckor på sig att lämna Sverige. De säger till tidningen att de in i det sista hoppats att få rätt att stanna.

– Nu måste vi lämna landet och våra jobb. Det känns hemskt. Våra barn har gått i skolan här i fem år. De kan inte prata ordentlig vietnamesiska längre. Vi har ingen bostad när vi kommer hem och vi har ingen försörjning, säger Thy Thi Ngo till BLT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer