Hemlig ljudfil avslöjar detaljer om bråket i Hockeyettan. Foto: SVT

Efter kommunens nej – ett av KHK:s bolag försatt i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Situationen blev till slut ohållbar.

Under tisdagen försattes ett av krisdrabbade Karlskrona HK:s två bolag i konkurs.

Nu fortsätter kampen för att få den sportsliga grenen av KHK att leva vidare.

Styrelsen sammanträdde under tisdagen och efter beskedet att Karlskrona kommun inte accepterar klubbens plan för att klara en rekonstruktion fanns ingen annan utväg än att begära arenaservicebolaget i konkurs. I det bolaget fanns tidigare restaurangverksamhet och inventarier – liksom klubbens skuld till kommunen.

Enligt konkursansökan uppgår bolagets skulder till cirka 1 300 000 kronor, medan tillgångarna beräknas till cirka 890 000 kronor. I bolaget finns en heltidsanställd och ett 20-tal deltidsanställda.

KHK i kris

Om dagens beslut påverkar den sportsliga delen av klubben är oklart.

Styrelsen hoppas fortfarande på att klara en rekonstruktion av det bolag som rymmer KHK:s herrlag och elitverksamhet.

– Om vi inte klarar det så förlorar vi elitlicensen vid en konkurs. Det innebär då att vi förlorar elithockeygymnasiet och att vi inte längre har någon verksamhet vare sig på ungdomssidan eller på elitnivå, säger styrelsens ordförande Tobias Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet