Här i Nättraby skulle landstinget enligt plan ha inrymt sitt nya materiallager men affären ogiltigförklarades och måste nu upphandlas på nytt. Foto: SVT

Efter lagermissen – nu får upphandlingen göras om

Uppdaterad
Publicerad

Det första hyresavtalet ogiltigförklarades efter flera uppmärksammade turer. Nu tvingas landstinget att börja om från början. Och upphandla materiallagret på nytt.

Det är sedan förvaltningsrätten rivit upp det tidigare avtalet mellan landstinget och Acrinova som processen nu alltså måste göras om. Parallellt har Växjöföretagaren Patrik Åkesson – som anmälde den tidigare affären – krävt 13 miljoner kronor i skadestånd då han känt sig lurad på kontraktet.

Samtidigt är landstingets behov av nya lokaler för materiallagret akut och därför görs nu ett nytt försök att upphandla en lokal utanför sjukhusområdet på Bergåsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Blekinges lageraffär

Mer i ämnet