Foto: TT

Efter larmkaoset – ny leverantör klar för Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten hade flera kommuner allvarliga problem med operatören Tunsalls trygghetslarm, vilket ledde till att Karlshamns kommun hävde avtalet med leverantören. Nu har ett ny leverantör hittats.

Det var den 7 oktober som problemen med trygghetslarmen började, när operatören Tunsall AB bytte larmplattform. Personer med trygghetslarm drabbades av långa väntetider när de tryckte på larmknappen.

I november hävde Karlshamns kommun avtalet med den hårt kritiserade leverantören. Nu har kommunen skrivit på ett nytt avtal med en ny leverantör – svenska företaget Doro. Det rapporterar Sydöstran.

Enligt tidningen har nu hela systemet flyttats över till den nya leverantören, efter att ett antal testomgångar gjorts med brukare. Det nya avtalet gäller till den 16 oktober 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.