– Så gör jag eftersom jag bedömer att tingsrätten inte kan döma det, säger åklagaren Lars Magnusson till SVT Nyheter Blekinge efter rättegångsdagen. Foto: SVT

Efter rättegången: Åklagaren justerar åtalet om djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången mot de tidigare ägarna av Blekinge Exotiska värld avslutades, landade åklagaren i beslutet att dra tillbaka flera fall av djurplågeri vid sittande bord.

Åtalspunkten om djurplågeri, där flera fall av misskötsel mot bland annat reptiler beskrevs, har nu justerats. Nu återstår bara misstänkt plågeri av aporna och dvärgkrokodilerna.

– Så gör jag eftersom jag bedömer att tingsrätten inte kan döma det, säger åklagaren Lars Magnusson till SVT Nyheter Blekinge efter rättegångsdagen.

SVT granskar Blekinge Exotiska Värld

”Väldigt nöjd”

Försvarsadvokat Eva Johansson menar att det gör stor skillnad för fällande dom.

– Jag är väldigt nöjd att åklagaren har lyssnat på det vi framfört. Dessa djur har inte utsatts för lidande, utan behandlingen har varit helt nödvändig vid pågående kvalster, säger hon.

Dom i fallet väntas den 1 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Blekinge Exotiska Värld

Mer i ämnet