• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Bröllopskläderna köpte paret för fyra år sedan – på lördagen kom de till sist till användning, när Ulla Simonsson och Hamzeh Dalis växlade ringar i Sturkö kyrka. Foto: Privat

Efter fyra års kamp – här gifter sig Ulla och Hamzeh

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera års strid för att få gifta sig, har drömmen blivit verklighet för Ulla Simonsson, 79, och Hamzeh Dalis, 37. I dag fick de äntligen säga ja till varandra i Sturkö kyrka.

Två gånger tidigare har paret bokat kyrkan på Sturkö, utan att något bröllop har blivit av. Olika beslut i processerna mot Skatteverket och Migrationsverket har hindrat parets gemensamma dröm.

– En dag ska vi stå där som gifta. Så är det bara, så sa Ulla Simonsson till SVT Nyheter Blekinge i februari i år.

Ulla och Hamzeh

Nu har drömmen slagit in.

Tredje gången gillt: Två gånger tidigare har Ulla och Hamzeh bokat kyrkan, men fått boka av. På lördagen var det till sist dags – den här gången blev vigseln av. Foto: Privat

Tar varandras efternamn

Sturkö kyrka var under ceremonin smyckad med ljusa rosor. Samma blommor som den 79-åriga bruden bar i sin brudbukett. Hon var klädd i en lång blå klänning och en vit liten jacka över sina axlar. Hamzeh bar en mörk kostym och de båda köpte sina bröllopskläder redan 2015.

– Vi har varit redo för detta länge, säger Ulla Simonsson, som nu, även heter Dalis i efternamn.

– Jag är så stolt över min man, han är en fantastisk person. Därför kände jag att jag ville ta hans namn, säger hon.

Det är på dagen exakt fyra år sedan paret första gången ansökte om hindersprövning. När den beviljades efter tredje försöket blev det snabba bröllopsförberedelser.

– Efter att ha väntat i fyra år, så ville vi inte vänta så länge till.

Nu är de man och hustru.

– Det känns så naturligt.

53 gäster fanns på plats när Ulla och Hamzeh sa ja till varandra. Foto: Privat

Ska njuta av varandra

Efter vigseln välkomnades alla 53 gäster hem till parets bostad på Sturkö, där de det har varit färdigdukat sedan länge.

– Ingen av gästerna är någon släkting till oss, utan alla är goda vänner som har stöttas oss genom allt, berättar Ulla Simonsson Dalis.

Om det blir någon smekmånad, vet makarna ännu inte. Eventuellt blir det en bröllopsresa längre fram.

– Vi ska nog bara ta in allt som vi har upplevt. Vi behöver nog ta det lite lugnt och koppla av. Nu ska vi bara njuta av tillvaron och varandra.

Bröllopet hölls i Sturkö kyrka. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ulla och Hamzeh

Mer i ämnet